Behandeling & coaching

Moniek Beelen | behandeling & coaching

Wil jij dat jouw kind:
• Weer lekker in zijn vel komt te zitten?
• Meer controle heeft over zijn/haar emoties?
• Minder in bed plast?
• Meer zelfvertrouwen heeft?
• Zich beter leert focussen?
• Leert om eigen keuzes te maken?

‘De enige waarheid is dat elk kind het recht heeft
om tot zijn recht te komen’

Heb jij een vraag over het gedrag van jouw zoon/dochter, loopt hij/zij in alledaagse situaties steeds ergens tegenaan of is er een andere reden waardoor er even extra ondersteuning mag zijn?

Behandeling/ coaching is effectief bij teruggetrokken gedrag, angsten, gedragsproblemen, psychosomatische klachten (buik-hoofdpijn zonder medische oorzaak), gedragsverandering, onrustig gedrag, trauma en onverwerkte emoties (bij ouders en/of kind).

Heb je hierover vragen als ouder of geeft je kind klachten aan? Dan is coaching in deze vorm met individuele behandeling passend. De Coaching of Behandeling kenmerkt zich door individueel werken met het kind (én zijn/haar omgeving), om zo weer tot een optimale ontwikkeling te (kunnen) komen.

Er wordt volgens een specifiek stappenplan gewerkt met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (live of telefonisch), een intake en erna individuele sessies met het kind en/of de ouder. Tijdens deze sessies staat het creëren van vertrouwen en gelijkwaardigheid op nummer 1- hierna kan er pas resultaat ontstaan. Ook worden ouders en andere begeleiders (bijvoorbeeld IB’er, leerkracht etc) betrokken bij de behandeling, zonodig

Er wordt lichaamsgericht gewerkt (beweging, spel, eigen lichaam, yoga) en met behulp van ontspannings- en regulatie-oefeningen. De holistische visie staat centraal, waardoor ook andere complementaire behandelaars betrokken zouden kunnen worden. het belangrijkste is een duidelijke en volledige intake om zicht te krijgen op het gehele kind en zijn/haar ontwikkeling, om te zien en te weten wat erna nodig is.

“Mijn dochter heeft veel meer rust in zichzelf
en heeft geleerd om zelf invloed uit te oefenen op haar gedachten.”